Resten

EN GAMMAL MÅNGSYSSLARES LEKSTUGA PÅ INTERNET

Resten

är en sida med blandat innehåll

till nöje eller eftertänksamhet hos alla som läser innehållet.

Särskrivningseländet

Svenska språket har en fantastisk variationsrikedom genom att kunna samskriva ord. "Biskopsmössa", Biskopskräkla" t.ex. istället för Biskopens mössa och Biskopens kräkla som det blir på de flesta övriga språk.

Vad händer idag? Jo människor tycks inte ha förmåga att läsa flestaviga ord och särskrivning blir allt vanligare idag.

Vad blir resultatet ? - Jo helt vansinniga meningar.

Om en flicka i en bekantskapsannons beskriver sig själv som "Svarthårig sjuksköterska" lär det bli en hel del svar - men hur blir svarsmängden om hon använder särskrivning och beskriver sig som "Svart hårig sjuk sköterska"???

Eller som dessa annonser:

Du finner fler märkliga och roliga särskrivningar på facebooksidan Sverige mot särskrivning. Klicka här!


Värdelöst och värdefullt vetande

Jag formligen älskar det man brukar kalla för "onödigt vetande" och sådant finner man bl.a. på dessa sidor (som är på engelska). Du kan exempelvis få ett svar på den irriterande frågan: "Om nu ingenting kan fastna på Teflon - hur i all världen kan man då få teflonet att fastna på stekjärnet?? eller "Hur många trappsteg måste man ta för att komma till toppen av Eiffeltornet?" :


http://uselessinformation.org/   

och   

http://www.coolquiz.com/trivia/Vill du iställetr ha en länk till värdefullt vetande på svenska - allt från omvandling från tum till decimeter till hur man bygger ett anagram finner man här:


http://fakta.infart.se/lexikon_ordbok_information.aspoch - för dem av er som inte är så vana vid Internet: Vill man ha fakta om något så är den allra första anhalten WIKIPEDIA - Den fria encyklopedin som du finner på denna länken:


http://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida

Vill du lära dig Släktforska


Trots att Ancestry.se gör väldigt mycket reklam för sig på TV så tyckar jag att Arkiv Digital har den bästa söktjänsten såvida man inte lägger tyngdpunkten på emigrade anfäder.

DU HITTAR TILL ARKIV DIGITAL HÄR


OCH DU HITTAR EN UTMÄRKT OCH GRATIS NYBÖRJARHANDBOK HÄR