Släktforskning

EN GAMMAL MÅNGSYSSLARES LEKSTUGA PÅ INTERNET

Släktforskning - en rolig men vanebildande hobby


Jag började släktforska för ett 30-tal år sedan och blev "biten" precis som de flesta som börjar denna spännande och beroendeframkallande forskning.


Jag har lyckligtvis tio barnbarn som efterhand bildar familj och genom det har jag lite då och då nya forskningsobjekt att ägna mig åt. Mina barnbarns makar och sambos har jag forskat fram anorna till - och jag har fortfarande sex barnbarn som framöver kommer att ge mig nya arbetsuppgifter när de bildar familj.

 

Registret, som just nu omfattar drygt 18.300 personer är uppdaterat den 8 april 2019, är ständigt under omprövning, komplettering och rättning.

Om du söker i mitt register för att finna dina egna anor ber jag dig att dubbelkolla i kyrkböcker och andra vederhäftiga skrifter så att ev. felaktigheter i mitt register inte överförs till ditt!


Genom släktforskningen kan jag konstatera att jag är nära nog 100% Skåning.

Helt naturligt har det växt fram en form av "lokalpatriotism" med Skåneland under forskningens gång och med ökad kunskap om "sakernas dåvarande tillstånd" har jag blivit en förespråkare för att våra barn inte bara bör utan definitivt skall undervisas i betydligt högre grad om Skånelands historia i skolorna.

    En gammal och mycket välbevarad

    och fortfarande läsbar gravsten över en

    broder till en av mina anfäder 8 generationer

    tillbaka på Skårby kyrkogård.Favoritbilder från släktforskningen

Min morfar Johan Peter Svensson (eller Johan Pitter, som han föredrog att kallas) vid sitt lok på Bjärredsbanan. Senare blev han utbildad till motorvagnsförare och arbetade med det tills Bjärredsbanan lades ner.

Till släktregistren:

Om någon person som finns i mitt släktregister skulle vilja bli struken så ber jag om ett mail så kommer jag att ta bort denna person.

 

HÄR FINNS HELA SLÄKTREGISTRET


Om du söker i mitt register för att finna dina egna anor ber jag dig att dubbelkolla i kyrkböcker och andra vederhäftiga skrifter så att ev. felaktigheter i mitt register inte överförs till ditt!

Vill du lära dig Släktforska


Trots att Ancestry.se gör väldigt mycket reklam för sig på TV så tycker jag att Arkiv Digital har den bästa söktjänsten såvida man inte lägger tyngdpunkten på emigrade anfäder.

DU HITTAR TILL ARKIV DIGITAL HÄR


OCH DU HITTAR EN UTMÄRKT OCH GRATIS NYBÖRJARHANDBOK HÄR

--o0o--


Här nedan presenterar jag ett bildspel med gamla bilder från ett släktalbum, som jag tycker speglar fotokonstens barndom på ett ypperligt sätt.