Sven-Arne Silves hemsida


 

 

         

 

 

   

Meny

Startsidan

Släktforskning

Mina böcker

Läs mina böcker

Skånsk kultur

Skånskt bygdemål

Några dikter

Resten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romanen Sommarkriget.

Trettonårige Stig Ramsjö, blyg, bortkommen och osäker på livets villkor och på sig själv, kommer till hotell Falsterbohus för att arbeta som pickolo sommaren 1950.Hans barndomsvärld rasar samman som sandslotten i vattenbrynet på falsterbostranden i den brutala konfrontationen med livet bland såväl personal som gäster på lyxhotellet.

Konflikter, sexualitet och paranormala upplevelser tvingar honom att omvärdera sig själv och sin inställning. Det är en hårdhänt skola som på några få veckor förvandlar honom från barn till vuxen.

Hans möten med kändisar bland gästerna, med den klurige livsfilosofen Albert Frisk och den efterblivne diskaren Bertil skildras både ömsint och humoristiskt och vi får uppleva hur känslostormar sveper fram och tillbaka i hans unga själ.

Romanen är en dokumentär skildring om företeelser i den tid då föräldra- och vuxenauktoriteten stod högt. Om de oläkbara sår som skapades av dåtidens oförstånd - och som fortfarande på olika sätt påverkar oss alla, såväl äldre som yngre.

Boken kan du ladda ner här i pdf-format här. Alldeles gratis!

Falsterbohus - skådeplatsen för händelserna i Sommarkriget

 

 

 

 

 

 

 

 

Fritiof Nilsson "Piraten" - en av gästerna som Stig mötte på Falsterbohus

 

 

Sten Broman - en annan gäst på hotellet